Kosár

suzuki logo

Suzuki Ultrabend 10H

34 .900 Ft

Cikkszám: HS-SUB30-C Kategória:
  • Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett.
  • 14 napos visszavásárlási garancia.
  • Szakszerű tanácsadás.

Leírás

Klasszikus 10 hanglyukú, diatonikus szájharmonikán kromatikus (fél hangokat is tartalmazó) skálát kijátszani eddig kizárólag az igen nehéz és bonyolult, ún. “overblow/overdraw” (túlfújásos) technika elsajátításával lehetett.

A Suzuki új SUB30 Ultra Bend speciális kialakítású, 10 hanglyukú szájharmonikája lehetővé teszi, hogy az egyszerűbben elsajátítható “hajlítás” technikájának helyes alkalmazásával, teljes kromatikus skála is kijátszható legyen a hangszeren, ezáltal több zenei műfajban (jazz, pop, klasszikus zene és természetesen a blues) és szélesebb zenei környezetben is jól használható.

A normál 10 hanglyukú, diatonikus szájharmonikákon általában 8 hangot tudunk hajlítás technikájával kijátszani, míg a forradalmian új Suzuki SUB30 Ultra Bend harmonikán 18-at! Természetesen a hajlítás technikájának helyes elsajátítását követően, de nincs szükség a nehéz, “overblow/overdraw” (túlfújásos) technika megtanulására, alkalmazására. Kizárólag “normál” hajlítással kijátszható az összes félhang.

Az új Suzuki SUB30 Ultra Bend szájharmonika új dimenziókat nyithat, valamint kreatív játéktechnika lehetőségét nyújthatja a szájharmonikázásban.

Diatonikus szájharmonikák:

A szájharmonikák típusai közül a legrégebbi és legnépszerűbb az egysoros, 10 hanglyukú diatonikus szájharmonika. Az ilyen típusú szájharmonikával szívva és fújva is tudunk hangokat képezni, de – technikai alapismeretek elsajátítása nélkül – nem tudunk teljes, vagyis fél hangokat is tartalmazó, kromatikus skálát játszani, éppen ezért hívják diatonikus (egész hangokból álló) szájharmonikának. Egy szájharmonika általában egy adott hangolást jelent, így minden hangolást külön kell beszerezni. Létezik mind a 12 dúr (Ab, A, Bb, B, C, Db, D, Eb, E, F, F#, G) és 12 moll, de sok esetben még egyéb, speciális hangolásban is gyártanak diatonikus szájharmonikákat. (Pl.: Low F, High G). Elsősorban a blues-, a folk-, a country-, a rock- zenei műfajokban népszerű, de sok egyéb zenei stílusban (jazz, pop, világzene) is használják.

   

 

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Suzuki Ultrabend 10H” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.